Sign in

Tuesday, February 16, 2016

0
Komen

Review : DawnsTea


Views
Annyeonghaseyo bloggers! 


Aku nak share something dengan korang. Actually bebaru ni aku ada dapat sample teh by DawnsTea. Kat bawah ni sampel-sampel tu. 


Okay, kalau korang nak tahu, DawnsTea ni adalah salah satu Malaysia Online Premium Tea Store yang menjual pelbagai pilihan teh yang sangat berkualiti tinggi dengan range harga yang tersangat rendah. Semua teh DawnsTea dijual secara online sahaja ye, no physical store. Antara DawnsTea adalah Japan Green Tea, Matcha, Black Tea, German Fruit Tea, Chinese Tea dan Herb Tea. Untuk sampel tu, aku dapat 4 jenis teh. Macam kat bawah ni ye:


DESCRIPTION: 

Origin : Japan
Package Size : 5g per Teabag

Teh ni ada rasa roasted nutty tauu.. Rasa nutty tu actually dari roasted brown rice yang di campur sekali dalam teabag tu. Korang tentu dah sedia maklum pasal kebaikan brown rice ni kan?! Selain tu jugak, Matcha pon di campur sekali kat dalam tu untuk menambahkan dan menyeimbangkan flavor serta kemanisan teh tu. Bagi yang tak tahu, Matcha ni di buat daripada daun teh hijau yang dijadikan serbuk yang sangat halus. The best thing is, DawnsTea guna kualiti gred Matcha yang paling terrrbaik okeyy! Sebab tu lah rasa teh ni tersangat sangat sangat fresh, natural, pure dan high quality taste. Korang tahu tak, Matcha ni 10 kali lebih bernutrisi daripada teh hijau biasa? Korang tak tahuu?? Ok same lah, aku pon baru tahu. Thanks to DawnsTea yang banyak bagi good information kat website diorang. So tak rugi lah korang try teh ni. Seriously, rasa Japanese Premium Genmaicha with Matcha ni lagi berganda awesome dari teh hijau uncang biasa yang pernah aku beli sebelum ni. Rasa tak puas minum.



DESCRIPTION: 

Teh ni pulak adalah campuran roasted brown rice dan daun teh hijau. Teh ni lebih kurang macam teh Japanese Premium Genmaicha with Matcha cuma bezanya Standard Genmaicha ni takde Matcha and yang istimewa nya teh ni menggunakan bancha tea leaves. Bancha ni dikenali sebagai aktiviti menuai pada late season. Teh ni juga banyak digunakan di Japanese Sushi restaurant. Sama macam teh hijau yang lain, Standard Genmaicha ni juga ada khasiat yang boleh kurangkan berat badan, menghalang kanser, anti-aging dan lain-lain. Personally, aku suka sangat rasa Standard Genmaicha ni sebabnya aku boleh rasa biji-biji roasted brown rice tu lompat-lompat dalam mulut ni. So refreshing okay!!



DESCRIPTION: 

Haaa, nice tak warna Cherry Banana Fruit Tea ni?? Teh ni memang ada kelainan dari segi warna dan rasa. Main ingredients teh ni ialah pisang dan buah ceri. Selain tu, teh ni juga dicampur hibiscus, nanas dan anggur untuk menambahkan lagi rasa dan beri keseimbangan nutrients. Sebab tu lah warna teh tu sangat menyerlah kannn. My adik personally suka sangattt rasa teh ni tauu. 



DESCRIPTION: 

Teh Blueberry Yogurt ni pon ada campuran hibiscus dan dah tak perlu tambah gula. Sebabnya teh ni memang no added sugar and no preservative. Teh ni ada aroma buah yang kuat dan rasa berries yang sangat best. Teh buah ni takde kandungan kafein so bagi sesiapa yang ada allergy pada kafein pon boleh cuba rasa teh buah ni tau. My mama paling suka rasa teh Blueberry Yogurt ni sebabnya my mama suka rasa natural blueberry tu yang masam manis dan pure. 


Okay bagi korang berminat nak dapatkan atau nak tahu lebih banyak info pasal DawnsTea ni, korang boleh lah singgah page rasmi DawnsTea :

ღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღ
Website: http://www.dawnstea.com/
Facebook : https://www.facebook.com/dawnsteas/
Twitter : https://twitter.com/DawnsTea
Google+ : http://www.dawnstea.com/google.com/+Dawnstea
Instagram : https://www.instagram.com/dawnstea/
Email : contact@danwstea.com 
ღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღ

Harga DawnsTea ni sangat sangat berpatutan dan mampu milik, setanding dengan kualiti teh. Bagi yang pentingkan kesihatan dan kecantikan diri, korang mesti try consume DawnsTea ni tauuu. Confirm tak menyesal. Oh ya, DawnsTea ni ada buat Worldwide Shipping so kalau korang yang stay dekat overseas pon still boleh dapat rasa DawnsTea ni. Just klik SINI untuk tengok details Shipping Information.

p/s: A million thanks to DawnsTea for giving me this opportunity to have a sip and taste of these great tea

Okay lah aku nak sambung lagi minum DawnsTea ni. Kite jumpa lagi di lain entry ye.
Annyeong!




Sudah baca entry tadi? Sila ringankan jari jemari runcing anda untuk like dan komen ye.. terima kasih, sayang kamu semuaa...

Wednesday, January 20, 2016

0
Komen

Jom Singgah thekawaii.mall !!


Views
Annyeonghaseyo bloggers!

Haiiii! Hari ni aku nak share something dengan korang. Actually, sekarang ni aku ada  online shop kat Instagram. Aku ade jual macam-macam items contonhye produk kecantikan, produk kesihatan, pakaian, tudung bawal, shawl, food and drink products Harga yang ditawarkan super thorrrbaekkk! Tak cayeee?? Ehh korang kene lah jenguk sendiri my Online Shop tu ye. hehe.. Okaylah, name Online Shop aku tu simple je, The Kawaii Mall. Senang je, just search kat Instagram korang thekawaii.mall macam kat bawah ni.



Okaylah, kat bawah ni aku list kan beberapa items yang paling dapat sambutan dari my customers ye. Means, customer selalu repeat order untuk items ni. Antaranya:

1) Green Tea dan Red Tea Thailand


2) Mamadil Women Love

3) TATI Skincare


4) Pure Slim 7D


5) Babiesblink Drink (Coffee, Strawberry, Chocolate dan HoneyDew)


Ada antara produk yang aku jual ni murah dari pasaran dan ada jugak beberapa items yang selaras or sama je dengan harga pasaran. Kenapa murah sangat?? Ada customer yang tanya soalan ni. Okay, for your info semua barang atau produk yang aku dapat ni adalah barang direct dari kilang. So, harga tu memang agak murah dan jauh lebih murah dari pasaran. So, aku as seller tak nak lah membebankan korang dengan harga yang mahal. Aku nak semua orang mampu miliki semua items yang ada di Online Shop aku ni okeyhh. Sebab tu aku bagi harga kasih sayang dengan range harga yang sangat sangat sangat berpatutan. Ehhhh, jangan pulak korang fikir yang barang murah ni fake. No no no!! Jangan fikir macam tu. Jangan risauuuuuu.... barang and produk yang I'olss jual ni original ye.

Okay, dah penat bebel. Akhir kata, jom lah singgah cuci mata kat thekawaiimall dulu. Daaaannnn jangan lupe klik FOLLOW button ye!! Okay, HAPPY SHOPPING!!!







Sudah baca entry tadi? Sila ringankan jari jemari runcing anda untuk like dan komen ye.. terima kasih, sayang kamu semuaa...