Sign in

Wednesday, October 26, 2011

0
Komen

Kenangan Terindah- DFSM


Views
Aii semua.. Tadi aku belek-belek folder yang dah berdebu dalam laptop aku , terjumpa lak gambar-gambar time we'all (Students DFSM) tengah "berjuang n berperang" kat dalam kelas kitchen dari part 2 hingga part 4. Banyak sweet memori yang tercipta time tu.. Sweet sangat.. Sempat jugak aku senyum sorang-sorang bila tengok gambar-gambar tu. Siyesly, aku rindukan memori indah dalam kelas kitchen tu.. 

Walaupun penat pegang senduk, pisau, kuali n utilities lain berjam-jam, tapi we'all still happy settle kan syllabus kitchen. Semester 3 bebaru ni, we'all start kelas kitchen tu pukul 3 petang n abes malam, kadang-kadang tu sampai pukul 11.30 malam. Pernah, kaki aku ni sakit. Al-maklum laa we'all memasak sambil berdiri non-stop kat dalam kelas kitchen tu. Kalau sape-sape yang ambil kos macam we'all ni, mesti rasa kepenatan yang sama jugak kan. Tapi actually, kat dalam kitchen tu we'all belajar banyak benda. Dari basic steps masak hinggalah profesional steps.


Semester 2 we'all belajar Basic Western, Semester 3- Basic Eastern and Semester 4- Commercial Cooking (Combination of Basic Western and Basic Eastern). Actually, bagi aku Commercial Cooking paling mencabar coz we'all kena masak time bulan puasa hari tu. Then, masakan tu  akan diserve kat Restoran Bayu Grill, UiTM Dungun oleh group B. Lepas tu, we'all akan menunggu komen dari customer n kelas serving tentang masakan we'all masak tu. Kalau ada complain yang diterima, we'all cuba perbaiki dari minggu ke minggu. Thanks a lot to all my lecturers yang sudi jadi sifu dan tongga we'all..Jasa anda akan dikenang. Ehhhh.. Panjang nye aku membebel.. hhehee.. Ok, aku fullstop kat sini. Sebelum tu, you'ollz cuci-cuci mata tengok gambar kat bawah ni ye.. K, Daaa.. 

Sifu Kami dari part 2- part 4 (Dari Kiri: Sir Razak, Sir Zainal and Miss Dilla)
Gelagat KAMI dalam Kelas Kitchen

Sebahagian Menu Part 2 

Sebahagian Menu Part 3

Sebahagian Menu Part 4

Sudah baca entry tadi? Sila ringankan jari jemari runcing anda untuk like dan komen ye.. terima kasih, sayang kamu semuaa...

Post a Comment

Komen, Jangan Tak Komen.. Thanks semua..

0 903 333 Doakan Miss Nurul Atikah Jadi Best Student: