Sign in

Saturday, October 29, 2011

5
Komen

Laptop atau Handphone?


Views

Hai semua.. Korang mesti ada Laptop dan Handphone kan? Zaman sekarang ni, Laptop dan Handphone dah jadi sahabat hidup kita. Ok,  oku nak tanya pendapat korang, kalau diberi pilihan antara Laptop dan Handphone, yang mana jadi pilihan dan keutamaan korang?? Kalau dua-dua barang kesayangan korang ni hilang, korang paling risau yang mane? Sebelum jawap persoalan tu, cuba bayangkan situasi ni:

Ada perompak nak ambil barang korang. Masa tu, barang yang paling berharga kat tangan korang adalah Laptop dan Handphone je. Dia nak ambil salah satu. So, korang nak bagi yang mane erk? Ce jawap, ce jawap.. hehhehe..

Susah ke nak buat pilihan? Sampai berkerut-kerut dahi korang tu. hhhhe.. Bagi pendapat aku, aku TERPAKSA (bukannya sanggup k) bagi handphone aku tapi aku takkan bagi laptop..No way!  Sebabnya:


  • Banyak Assignment and dokumen penting aku save dalam laptop tu..
  • Diari hidup aku pon aku save dalam laptop.. 
  • Movie Korea kesayangan aku ( Pasta, Personal Taste, Tree of Heavan n lain2) masih tersusun dalam laptop..
  • Gambar-gambar yang aku ambil menggunakan Handphone,  kebanyakannya aku dah transfer ke laptop...
  • Duit simpanan aku pon aku dah transfer and save kat dalam laptop.. Ehhh, percaya ke?? Oppsss, yang ni tipu jee.. hehhe.. 


Ni just pendapat aku.. maybe pendapat kita berbeza.. So, apa pendapat korang? Fikir-fikirkanlah.. bye.
Sudah baca entry tadi? Sila ringankan jari jemari runcing anda untuk like dan komen ye.. terima kasih, sayang kamu semuaa...

Post a Comment

Komen, Jangan Tak Komen.. Thanks semua..

5 903 333 Doakan Miss Nurul Atikah Jadi Best Student:

Soda & Ice Tea Soda & Ice Tea said...

BG HANDPHONE :)

zOeY zAu YaH zOeY zAu YaH said...

untuk awk nmpknya laptop pntg..hihihi...saya nih lak dua2 pntg hihi

Miss Nurul Atikah Miss Nurul Atikah said...

@zOeY zAu YaH
betol tu. Kalau ikotkan, mmg dua2 penting. tp kalau salah satu, terpaksa pilih laptop. hehehe..

Ayien Ocaca Ayien Ocaca said...

nak lappy...
sebb yien ade 2 phone....
hahahhaahaaha :)

Miss Nurul Atikah Miss Nurul Atikah said...

@Ayien Ocaca
Waaah,, untungla org ade manyak enpon.. hehehe..