Sign in

Monday, October 31, 2011

4
Komen

Sup Sayur Campur


Views


Enty kali ni, aku nak share resepi Sup Sayur Campur. Hohohoooiii.. Jom juling-julingkan mata korang tengok resepi nye.. hehehhee...


Bahan-bahan:


1 mangkuk ayam- potong kecik
1 mangkuk bebola ayam- dipotong dua 
1 biji carrot- potong half moon
1 cekak sawi - dipotong. ( aku guna sawi cina )
2 biji bawang merah- ditumbuk kasar
2 ulas bawang putih- ditumbuk kasar
1 biji bawang besar- dipotong bulat
1 sudu- serbuk lada hitam
3 mangkuk air
Garam
Minyak


Cara-cara:


1. Panaskan minyak dan tumis bahan yang ditumbuk tadi iaitu bawang merah dan bawang putih bersama serbuk lada hitam hingga garing. 
2. Then, masukkan air dan ayam. Biar sebentar hingga ayam tu masak.
3. Kemudian, masukkan carrot dan biar sebentar hingga carrot lembut. Pastu, masukkan sawi dan bawang besar yang dipotong bulat. Perasakan dengan garam.
4. Sup Sayur Campur siap untuk dihidang.


Amacam, senang tak?? Kalau korang nak, letak young corn dengan suhun pon boleh. Lagi meriah sup korang.. Selamat mencuba resepi ni..=)
Sudah baca entry tadi? Sila ringankan jari jemari runcing anda untuk like dan komen ye.. terima kasih, sayang kamu semuaa...

Post a Comment

Komen, Jangan Tak Komen.. Thanks semua..

4 903 333 Doakan Miss Nurul Atikah Jadi Best Student:

hyz hyz said...

yummy... slalu wat sup sayur ni...

Miss Nurul Atikah Miss Nurul Atikah said...

@hyz
Master chef cam incik hyz ni mesti da selalutry sup simple ni kan.. hehehehe..

aRa ❤ aFiq™ aRa ❤ aFiq™ said...

mcm cdap.. bole try , thnx share :)

Miss Nurul Atikah Miss Nurul Atikah said...

@aRa ❤ aFiq™
Welcome. try la.. nnti gtau la cmner..hehhe