Sign in

Thursday, November 10, 2011

0
Komen

Keunikan Arnab Angora


Views
Hai koranggg.. Korang suka arnab tak?? Kalau suka arnab, sila senyum semanis kurma ye! hehehehe.. Arnab ni binatang yang comel kan? Sebab tu ramai yang suka bela arnab. Korang pernah dengar tak Arnab Angora? Ok, kalau nak tahu apa tu Arnab Angora, sila juling-julingkan mata anda untuk baca entry ni sampai habis tau.. Jangan tidoq pulak. hehehe.. 

Ok, actually, Arnab Angora ni sebenarnya berasal dari Ankara, Turki. Arnab Angora ni dibela secara meluas di France, United States dan Europe untuk mendapatkan bulunya yang lebat tu. Penjagaan Arnab Angora ni agak rumit coz kita kena pastikan bulu-bulu arnab tu sentiasa bersih. Sebabnya, bulu-bulu yang dah lebat tu akan disikat, dicukur, digunting dan diproses untuk dijadikan produk. Antara produknya ialah bantaltopi, shawl, benang, sweater dan skarf. Wah, mesti mahal barang-barang berasaskan bulu Arnab Angora ni kan?? Arnab Angora ni ada banyak kategori. Antara nya, English, French, Satin dan Giant. Nak tahu rupa nya macam mana? Korang tengok kat bawah ni ye. 













Ehhhhhh, kenapa ada gambar gula-gula kapas kat atas tu? Bulu Arnab Angora boleh buat gula-gula kapas ke? Ishhh.. mengarut la korang ni!!  hehehehe.. Aku saje je selitkan gambar gula-gula kapas tu. Sebab aku tengok rupa Arnab Angora tu dah ade iras-iras gula-gula kapas laaaa... comel kan?? hehehehe.. Ok, dah tengok rupa Arnab Angora tadi kan? Apa pendapat korang tentang Arnab Angora ni? Comel?? Buruk?? Like or Dislike? Yang tu korang judge la sendiri.. ok, bai.

**Credit Google**

p/s: Tiba-tiba rasa mengidam nak makan gula-gula kapas lepas tengok bulu Arnab Angora yang super lebat tuuu... 

Kalau like entry ni, sila klik SINI. ThankS!!


Sudah baca entry tadi? Sila ringankan jari jemari runcing anda untuk like dan komen ye.. terima kasih, sayang kamu semuaa...

Post a Comment

Komen, Jangan Tak Komen.. Thanks semua..

0 903 333 Doakan Miss Nurul Atikah Jadi Best Student: