Sign in

Friday, December 23, 2011

1
Komen

Duit Kertas Dan Syiling Baru 2012


Views







Hai semuaaa... amacam, kagum tak tengok design baru duit kertas dengan syiling baru 2012 tu?? Wah, tak lama lagi akan ada duit RM 20 pulak. Nanti tak mustahil tercipta pulak duit kertas RM 30,  RM 40, RM 60, RM 70, RM 80 and RM 90. Hehehee.. tu andaian aku je.. hohoho.. Duit kertas tu ada nampak macam duit mainan SAIDINA la pulak... hehehe.. Duit yang bakal dikeluarkan tu dibawakan dengan ciri keselamatan yang lebih tinggi dan teknologi diperbaharu. Kalau tak silap aku, semua duit kertas and syiling baru tu akan mula dikeluarkan secara meluas pada Julai 2012. So, tunggu la kemunculannya ye... Ada jugak timbul isu yang mengatakan ada cetakan corak "Star of David" yang menyerupai bendera Israel pada duit syiling RM 0.10 yang bakal dikeluarkan tu.. Contoh kat bawah ni:




Tapi entahlaaa... Sekali tengok memang nampak jelas lambang tu tapi hal ni masih belum disahihkan lagi. So, kita tak boleh buat apa-apa conclusion lagi setakat ni.. Ada yang berpendapat bahawa isu ni tak patut dibesarkan and think positive. Ada pulak yang berpendapat sebaliknya. Tu semua pendapat and semua orang ada pandangan masing-masing. Pandangan aku?? Simple: No Comment. Thanks.


Sumber: Uncle Google
Sudah baca entry tadi? Sila ringankan jari jemari runcing anda untuk like dan komen ye.. terima kasih, sayang kamu semuaa...

Post a Comment

Komen, Jangan Tak Komen.. Thanks semua..

1 903 333 Doakan Miss Nurul Atikah Jadi Best Student:

Madihah Abd Rahman Madihah Abd Rahman said...

salam perkenalan..sy tertarik dgn entry awk yg ni...smoga terus sukses..:)