Sign in

Thursday, December 29, 2011

13
Komen

Untuk My Baby..


Views

Pagi tadi aku ikot my parents pi borong barang dapur kat Mydin Mall KT. Tetiba pulak ternampak makanan kucing kat rak-rak. Dah la banyak pilihan, colorful pulak lagi.. So, aku pon grab la 3 paket makanan kucing ni untuk si comel kat rumah sewa aku tu.. Confirm dia happy bile tengok hadiah aku ni.. 


Actually aku ni bukannya seorang cat lover. Ni aku nak citer sikit sejarah hidup aku pasal kucing.. Kalau ikotkan masa aku kecik-kecik dulu aku memang geli pluss takot bila tengok kucing. Kalau kucing mai dekat aku, confirm aku lari. Dah macam nampak rimauuuu.. hehheee.. Tapi masa aku form 2 (kalau tak silap la) aku ada terminat kat sekor kucing oren yang aku kasik nama Jojo.. Sejak kenal dengan Jojo, aku mula tak takot sangat dengan sedara mara kucing. Tapi tak tau kenapa, tiba-tiba kucing tu menghilangkan diri. Sedih nye bila tau Jojo dah lari.. huhuu.. Sejak saat tu aku dah tak rapat dengan kucing-kucing.


Kat rumah sewa aku ni ade sekor kucing putih tompok kelabu. Aku tak tau nak bagi nama ape untuk si comel ni. Kadang-kadang aku panggil dia Baby and kadang-kadang Comel.. Tapi aku lebih suka nama panggilan Baby tu.. Mak dia tak tau pi mana. Sejak mak dia hilang, aku pulak yang jadi mak angkat kucing tu.. hehhee.. Mulanya aku kesian dengan kucing tu. Asyik meowww meowww aje tiap ari. Rupanya dia lapooorrr.. Pernah aku beli nasi bungkus, aku bahagi dua dengan kucing tu. Kadang-kadang aku pi singgah kedai runcit dekat dengan rumah sewa aku tu and beli ikan selayang kecik untuk si comel tu.. Sekarang ni aku da start bagi dia makan makanan dalam plastik @ makanan segera je. Sebabnya, sejak akhir-akhir ni aku sibuk pi kelas and tak sempat nak masak. So, senang beli yang dalam packing je.Jimat masa...


Aku ingat lagi dulu, masa Papa mai rumah sewa aku and dia belikan seplastik ikan selayang untuk kucing tu. Pastu aku pernah tanya my Papa : "Papa, kalau Angah bagi kucing tu makan ikan yang tak dibuang perut boleh tak? Malas la nak siang ikan. Lagipon tak ada masa." Then, Papa aku tanya aku balik : "Kalau orang bagi awak makan ikan yang tak disiang lagi, awak nak makan tak?" Aku tersentap kejap dengar soalan tu. Then, aku gelengkan kepala. Kata Papa lagik : "Ha, camtu lah dengan kucing tu. Anggap kucing tu macam manusia jugak." Aku pon angguk tanda faham.. Tak pasal-pasal kena marah dengan Papa.. hehehe.. Tapi thanks Papa, sebab sejak tu aku dah mula anggap kucing tu macam manusia.. Bagi makan pon dah ikot time. Kucing tu makan time Breakfast, Lunch, Hi-Tea and dinner. Macam kat hotel pulak. hhhheeehe...


Sejak dia makan makanan dalam plastik ni, dia dah jadi makin lincah and aktif (tak macam dulu). Dia dah aktif lompat sana and sini. Dah macam kanggaru lak. Badan dia pon da makin debab and tembam. Seronok pulak aku tengok dia membesar sihat camtu. hehehehe.. Aku pon suka tengok dia makan. Kadang-kadang aku senyum sorang-sorang tengok dia makan. Comel laaaa... Kucing ni selalu pulak jilat kaki aku and gosok-gosok bulu dia kat kaki aku.. Geli laa.. Bila dia jilat kaki aku, aku selalu larikan kaki sebab takot gak dia gigit. Huhuhu.. Tapi aku dah mula suka dengan kucing ni. Bila bukak pintu and balik dari kelas, dia lah makhluk pertama yang sambut aku kat rumah sewa aku tu.. hehehe.. Rasa dihargai pulak. Esok aku dah nak balik Dungun. So, semua makanan ni untuk Baby.. Tunggu ye Baby.. (^____^)
p/s: Mesti Baby senyum manis cam ni kan??? hehehhehee..

Sudah baca entry tadi? Sila ringankan jari jemari runcing anda untuk like dan komen ye.. terima kasih, sayang kamu semuaa...

Post a Comment

Komen, Jangan Tak Komen.. Thanks semua..

13 903 333 Doakan Miss Nurul Atikah Jadi Best Student:

CikNuwairah CikNuwairah said...

friskies..my kitties favourite too..^^

akuamir akuamir said...

pergh2,, satu juta doakan jadi best student,,haha..

hurm2,, bestnye ade kucing,, dah lame tak bele cam dulu2..

salam kenal,, klo sudi singgah la blog sayaa,, :D

MZ MZ said...

2 thumbs up awan samudera.. bestnyeerrrrr... saya sokonggg!!!!!!!! :)

cik hijau purple VS nur faie cik hijau purple VS nur faie said...

kucing : haiwan kesayangan nabi . :) (Y)

khairul khairul said...

untung la kucin tu kan..punya tuan yg prihatin

Miss Nurul Atikah Miss Nurul Atikah said...

@CikNuwairah
hehhe.. td byk sgt pilihan n tak tau nk pilih yg mane.. huhu.. so, grab je friskies..

Miss Nurul Atikah Miss Nurul Atikah said...

@akuamir
hahahha.. berjuta-juta kan? hehehe.. ok, sy dah singgah n follow blog anda. thanks

Miss Nurul Atikah Miss Nurul Atikah said...

@MZ
thanks mizah.. I know, u ni cat lover yg paling setia.. hehehe

Miss Nurul Atikah Miss Nurul Atikah said...

@cik hijau purple VS nur faie
yep.. mmg kesayangn Nabi. (^____^)

Miss Nurul Atikah Miss Nurul Atikah said...

@khairul
Salah laa.. untung la sy sbb ade kucing yg comel tu.. hahhahaha..

Mr.N Mr.N said...

im a cat lover :)

Hanih Borhan Hanih Borhan said...

Assalamualaikum...

Saya pun suka kucing! :D

Wen Wen said...

kucing? erksss aku tak suke.. hehehe btw.... Exam da abis... Nak tunggu praktikal. lmbt lg... so bw sampai sudah.....wen singgah kat blog yg wen da polo.. hehe...