Sign in

Monday, April 2, 2012

14
Komen

Makanan Korea


Views
Hai semua!! Saat ni, aku rasa teringin nak makan Makanan Korea lorrr... Entah angin ribut mana yang melanda aku ni.. Ni mesti terpengaruh dari Citer Korea yang aku tengok sebelum ni. Sekarang ni aku dah mula minat tengok masakan Korea kat YouTube. Aku dah subscribe channel Aeriskitchen and Maangchi coz diorang ni antara yang mahir masakan Korea.  Bukannya aku tak suka masakan Melayu, tapi tak salahkan belajar and mahir dalam semua masakan?Banyak benda yang aku belajar dari channel ni. Sekarang ni pon aku dah mula kenal sikit demi sikit bahan-bahan Korea yang biasa diorang gunakan dalam masakan. Aku pon teringin nak dapatkan bahan-bahan tu. Antaranya ialah Korean Red Pepper Flakes and Korean Red Pepper Paste. Tapi masalahnya, dah konfirm semua bahan tu TAK HALAL kan? So, kena tukar bahan dari Malaysia yang telah dijamin HALAL.: 




Makanan Korea yang aku maksud kan tu ialah: 


Ddeokbboki
Ddeokkochi / Skewerd Sticky Rice Cake
Kimchi
Apa yang aku tahu,  Ddeokbboki and Ddeokkochi ni banyak terdapat kat tepi jalan Korea. Ishhh, nak makan sekarang!! Sapa yang nak sponsor makanan tu ye? Kan best kalau Lee Min Ho yang sponsor. Wahhhh, bermimpi setinggi langit!! huhuhu.. k,bai.
Sudah baca entry tadi? Sila ringankan jari jemari runcing anda untuk like dan komen ye.. terima kasih, sayang kamu semuaa...

Post a Comment

Komen, Jangan Tak Komen.. Thanks semua..

14 903 333 Doakan Miss Nurul Atikah Jadi Best Student:

sukagelak sukagelak said...

semalam ternampak kedai makan dubu-dubu dekat mid valley..jual makanan korea..meh la turun kL.. :)

Mimi Nur Farahin Hassan Mimi Nur Farahin Hassan said...

makanan korean ni pun comey2 je kan hehe

Mimi Nur Farahin Hassan Mimi Nur Farahin Hassan said...

lapar tengok entry ni hehe

Yazid Fahmi Yazid Fahmi said...

nyam nyam nyam. enak.hee
berkunjung jg ya k blog saya. salam kenal

ary_lee ary_lee said...

Makanan Korea?
Pernah lah juga test sekali kat Midvalley tapi disaster..
Mahal dan biasa2 saja..
Tapi suka makan kat Seoul Garden sebab SEDAP!

Azee Hana Azee Hana said...

sangat suke bile tgok orang korea makan...siyes nampak sedap je...terus boleh jadi lapar..huhu...
nway,,salam kenal..=)

ezyra daniel ezyra daniel said...

zyra pon teringin sgt nak mkn mkanan korea..rice cake soup uwhh cam sedap je,padahl tgk cam sup bese2 heheh

deno deno said...

deno tak pernah rasa makanan korea la... tapi makan sushi pernah la.. hehe

Miss Nurul Atikah Miss Nurul Atikah said...

@sukagelak tu laaa.. kat KT ni susahh nk jumpa makanan Korea ni. Nmpaknye kena pi KL laa.. huhuhu

Miss Nurul Atikah Miss Nurul Atikah said...

@Mimi Nur Farahin Hassan Yup, memang comel2.. diorang ni kreatiff

Miss Nurul Atikah Miss Nurul Atikah said...

@Yazid Fahmi sedap3... thanks ya!

sembang santai sembang santai said...

Salam.. Nk tanya. Paste chili yg kt atas tu halal x?

Munirah Alias Munirah Alias said...

mana nak dapat chili paste yang halal ek?

Munirah Alias Munirah Alias said...

kat mana nak dapat chili paste yang halal ek?