Sign in

Sunday, September 30, 2012

6
Komen

Drama Korea === Cinta Hati Ku


Views

Hai korang korang semua! What's Up?? Kali ni aku nak hapdate entry tentang Drama Korea yang dah jadi kecintaan dan kegilaan aku. Oh ye sebelum tu aku nak tanye, Sape yang ada kecintaan yang sama dengan aku? Ehhhh ehh, same la kite!! **Mata ke atas, Tangan di bahu** hehee... ok, actually aku start minat Drama Korea secara "menggila" mase aku semester dua, lebih kurengg 2 tahun lepas. Lepas tu aku dah mula addicted nak tengok citer Korea yang lain and yang lain..   Nak beli VCD Original tak mampu, so aku copy je dari laptop kawan-kawan time tu. huhuhu... Kalau korang nak tahu, aku memang admire kat actor Lee Min Ho lepas first time tengok dia berlakon dalam citer Boys before Flowers. Tulusly, karakter dia dalam citer tu buat hati wanita aku tersentuh.. hohoho... Ok, now aku nak share list Korean Drama and Movie yang pernah aku tengok setakat ni. Jom kita zoom sama-sama!! 

1. Boys Before Flower
2. Full House
3. Personal Taste
4. Pasta
5. My Girlfriend is a Gumiho
6. Autumn in my Heart
7. Winter Sonata 
8. The Successful Story of a Bright Girl
9. Cinderella Man
10. Witch Yoo Hee
11. Lie to Me
12. Secret Garden
13. My Love Patzzi
14. Prosecutor Princess
15. Heartstrings
16. You're Beautiful
17. Spring Waltz
18. Princess Hour
19. My Girl
20. City Hunter
21. Cinderella's Stepsister
22. Coffee Prince
23. Flower Boy Ramyun Shop
24. Hello! Miss
25. Mary Stayed out all Night
26. Miss Ripley
27. Partner
28. Protect the Boss
29. Playful Kiss
30. Kim Sam Soon / My Lovely Sam Soon
31. Fashion King
32. Roof Top Prince
33. The Moon that Embraces the Sun
34. The Greatest Love
35. Tree of Heavan
36. Stairway to Heavan
37. Love Rain
38. Can't Lose
39. I'm Sorry, I Love You
40. Lovers in Paris

Ok, DONE!! Dalam list tu semua Korean Drama yang aku dah tengok COMPLETE. Actually ada banyak lagi tapi tak mampu dah nak taip. heheh... Kalau korang ade cadangan citer korea best, share la dengan aku. Sharing is Caring rite?? huhu.. Bile tengok citer Korea ni, makin aku jatuh cinta dengan makanan and budaya Korea. Contoh makanan yang selalu terpampang dalam drama Korea ialah Ddeokbokki, Ramen, Kimchi, Bibimbap, Odang, Hoddeok dan Gimbap. Semuanya nampak sedappp sangat and buat aku terliur. Teringin jugak nak try makanan Korea yang Halal, satu hari nanti. Ok loves, Selamat Malam semuaaaa.. k, bai.

p/s: Tak sabar nak copy citer Queen in Hyun's Man from my bestfriend's lappy! 

***Credit to Google. If ada typo, Sory tau.. 
Sudah baca entry tadi? Sila ringankan jari jemari runcing anda untuk like dan komen ye.. terima kasih, sayang kamu semuaa...

Post a Comment

Komen, Jangan Tak Komen.. Thanks semua..

6 903 333 Doakan Miss Nurul Atikah Jadi Best Student:

zakie 11 zakie 11 said...

saye bagii cadangan tengok citer may queen dengan dream high 1 dan 2

Sheda ucu Sheda ucu said...

HIHI SYA2 gila korea jugak sis skunk tngah lyan 3 cite.. skali to the beutiful you.. the great doctor.. lover in hyundae hihihi.. lau ngadap kbs ngan one hd memang x tito la hihihihi

hawiz hawiz said...

wahh..cinderella man mmg best..try la tgk hello! my lady & spy myung wol..best!!

nur nur said...

sama ler kita..ngah layan myung wol the spy skang...hee..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

musang berjanggut musang berjanggut said...

tgk citer korea pun mase adik bli cd ori fullhouse..
tu je la..
best gak..
pastu tak tgk dah..
nnt ader mase lg bru tgk..
btw..nice blog..
jenjalan blog ke blog..
p/s fans syoknyerblogging

Miss Miera Miss Miera said...

becoming a billionaire pun best :)