Sign in

Wednesday, September 26, 2012

4
Komen

Rumah Idamanku | In Future


Views
Hai oll'z.. Semua orang mesti ada Rumah Idaman masing-masing kan? Sama jugak aku. So, entry kali ni aku nak share dengan korang tentang ciri-ciri rumah idaman aku. Teringat pulak masa aku form 3 dulu, Cikgu subjek English suruh we'ollz buat karangan bermula dengan ayat ni: "My dream home is...." Time tu, idea and fantasi aku bergabung. Nak tahu tak camner rumah idaman aku tu? Biar gambar menceritakan imaginasi aku tu: 


Rumah Idamanku: Rumah Undersea/ Underwater
Ruang Makan bawah air
Bilik tidur dikelilingi biru laut
Dapat tengok hidupan air.
Tenang nya..
 Amacam, korang suka tak?? Mungkin minat menggila aku pada warna biru yang buat aku jatuh cinta pd persekitaran rumah yang macam ni. Seriously, aku suka sangat dengan environment camtu.. Tenang plus plus plus and mendamaikan. Rase macam duduk dalam akuarium pulak. Tapi aku tak nak ikan jerung berlegar-legar kat sekitar cermin tauuuu. Ngeri laaa.. So, security kat rumah idaman aku tu perlu la diperketat 100% and mestilah waterproof ye.. huhuhu.. Ada beberapa hotel and resort Undersea yang popular kat dunia ni. Antaranya:

  • The Hilton Maldives resort and spa
  • Poseidon undersea resort Fiji
Semua ni angan-angan aku je. Imaginasi rumah idaman korang pulak camner ye? Mesti gempak kan?? ok, tu je. k, bai.
Credit to Uncle Google

Sudah baca entry tadi? Sila ringankan jari jemari runcing anda untuk like dan komen ye.. terima kasih, sayang kamu semuaa...

Post a Comment

Komen, Jangan Tak Komen.. Thanks semua..

4 903 333 Doakan Miss Nurul Atikah Jadi Best Student:

Nurulee Nurulee said...

Agak2 berapa juta kalau nak beli rumah camni. Awesome. keh keh =D

Miss Nurul Atikah Miss Nurul Atikah said...

@Nurulee kos utk rumah ni kompom mkn belanja besar. huhuhu

♛ Azie Azra ♛ ♛ Azie Azra ♛ said...

saya nak rumah dinding kaca. hehehe. pernah terfikir untuk tidur kat hotel bawah air jer. bestnye honeymoon hotel cmtu. haha

Ayie Abas Ayie Abas said...

minat dgn hero tu..selalu nampak dia berlakon...hehe