Sign in

Saturday, December 8, 2012

2
Komen

Dunia Pendidikan


Views
Hai korang! wah, lame aku tak hapdate blog ni. Almaklum la, bz sikit lately ni. Bz dengan anak-anak.. eh, bukan anak aku. Tapi anak-anak kat tadika. Skang aku dah mula berjinak-jinak dengan dunia pendidikan kanak-kanak kat Little Caliphs Tadika Rama-Rama Comel. Memula nervous ugak for the first day. Tapi Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. Cita-cita aku nak jadi cikgu Tadika masa kecik-kecik dulu akhirnye tercapai ugak. Yeahhh!! Tulusly, seronok sangat jadi cikgu tadika. Banyak benda yang aku belajar. Sekarang ni musim cuti sekolah tapi still ada program yang bermanfaat untuk kanak-kanak kat tadika tu. Contohnya, Program Jati Diri, Read Easy dan Bacalah Anakku. 

Jadi cikgu tadika ni agak mencabar. Macam-macam kerenah budak-budak yang kiteorang kena hadapi. Bila aku tengok telatah budak-budak ni, aku teringat zaman budak-budak aku dulu. Macam tu ke aku dulu?? huhu. Actually, ada yang kata aku jauh terpesong dari bidang aku (Foodservice Management). Tapi hakikatnya, aku tak terpesong jauh pon. Sebab, aku still memasak kat tadika tu. Aku masak breakfast, lunch and minum petang untuk bebudak tu. So, ni memang ade kena mengena jugak ngan bidang Foodservice Management yang aku amik kat U dulu. Selain tu, daily duty aku ialah ajar mengaji, membaca, story telling, Solat, Art and Craft, mandikan and tidurkan budak. 

Ok, dah penat aku membebel. Jom intai-intai gambar kat bawah ni: 


Atas: Faiz Munir, Bawah: Ikhwan Syahmi dan Ikhwan Razique


Before Solat Asar
Puppet Show
Tidur Time!!
Ikhwan Syahmi dan Solah

K, Bai!

Sudah baca entry tadi? Sila ringankan jari jemari runcing anda untuk like dan komen ye.. terima kasih, sayang kamu semuaa...

Post a Comment

Komen, Jangan Tak Komen.. Thanks semua..

2 903 333 Doakan Miss Nurul Atikah Jadi Best Student:

luqman zakaria luqman zakaria said...

hehe,,,comel jer time tido..kihkih~

Outbound Malang Outbound Malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kita semua selalu dihadapkan pada ribuan kesempatan emas yang tersamarkan dengan baik oleh kesulitan.