Sign in

Friday, February 7, 2014

10
Komen

Lunch | Ikan Patin Gulai Tempoyak


Views

***Gambar rompak pinjam Google


Hai.. selamat tengah hari korang! Korang dah lunch ke? Mak korang or korang masak ape ye untuk lunch? Ari ni mama aku masak Ikan Patin Gulai Tempoyak. Macam sedap je.. Tapi sayang seribu kali sayang, aku tak leh nk makan. Mampu tengok je la sat lagi. Nak amik bau pon tak mampu sebab idung aku ni dah tersumbat. Selesema melanda sejak kelmarin! Tadi aku dah bedal ubat demam sebab x larat sangat badan ni. So, pantangan aku, bile dah makan ubat memang x leh campur ngn tempoyak tu. Kang tak pasal-pasal aku mabuk + fenim lalat. So, aku request kat Mama, menu ayam khas untuk aku yang demam ni. hehe. Sebut pasal Ikan Patin Gulai Tempoyak ni teringat pulak yg family aku selalu singgah makan Ikan Patin Gulai Tempoyak ni kat area Pahang. Tiap kali on the way balik ke Ganu dari Seremban (Umah Nenek guwa), memang kiteorang selalu singgah kat kedai makan tu. Aku tak sure kedai makan tu kat area mane tapi yg aku ingat kedai tu dalam kawasan masjid. Sejak pekena gulai kat situ la kau jadi jatuh cinta ngan menu ni. Tapi, walau acaner pon air tangan seorang ibu lagi berganda sedap dr kedai kan? hehehe.. Ok la dah penat bebel. Selamat menjamu selera ye korang! Peace... ^_^

Sudah baca entry tadi? Sila ringankan jari jemari runcing anda untuk like dan komen ye.. terima kasih, sayang kamu semuaa...

Post a Comment

Komen, Jangan Tak Komen.. Thanks semua..

10 903 333 Doakan Miss Nurul Atikah Jadi Best Student:

Anizz Annisa Anizz Annisa said...

seorang ibu memasak dgn penuh kasih sayang sebab tu sedap.. :) hee..

Sheqynne Hotloverzs Sheqynne Hotloverzs said...

terus terliur bila nampak ikan patin tu ..

Muhammad Taufiq Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Dkna Abza Dkna Abza said...

sedapnya ikan patin!!

Abe Kie Abe Kie said...

salam. sedap tu ikan patin masak tempoyak..my favourite... done follow back here..

Abak Lorong Cinta Abak Lorong Cinta said...

Sedapnya!! nak sikit

Cikna Cikna said...

Kalau kat pahang Patin masak tempoyak ni mmg glamour, Nak cari patin g Temerloh sepanjang sungai ade owg jual.......;-)

Time Traveller Time Traveller said...

Ikan patin masak lemak tempoyak tu.. memang terbaik la..
dah lama tak perkena ni.. dah terliuq dibuatnya huhuhuuu :D

Salam Kenal Juga.. ada masa sila2 lah dtg berkunjung ke blog saya :D

Abe Kie Abe Kie said...

nak minta resepi..boleh ke?

Alynn Mueez Alynn Mueez said...

wah....Kalau hubby tengok ikan patin ni..meleleh dia....