Sign in

Saturday, February 1, 2014

6
Komen

"Segmen Jom Jadi Rakan Blogger Miss Fairytale"


Views
"Hai, aku nk join satu segemen. Dalam entry tu, bukan tulis sebarang entry. Kaorang perlu nyatakan kepentingan berkawan atau ceritakan tentang kawan yang paling kauorang sayangi ataupun ceritalah pengalaman tentang kawan yang tak pernah kauorang dapat. Senangkan? Dalam entry tu, kauorang tulislah seringkas-ringkasnya. Panjang lebar pun boleh juga. Patah perkataannya tidak terhad :3 Bukan karangan bahasa melayu tau. Sebelum tu, kenalkan diri kauorang."

Klik banner untuk JOIN. 
____________________________________________________________________

"PENGENALAN DIRI"
Name aku Nurul Atikah. Kawan-kawan biase panggil aku Tikah and ade jugak yg panggil Ika. Name pena aku Awan Samudera. Kenapa Awan Samudera? Tu gabungan name awan ngn lautan. Bagi aku name ni unik! 

"KAWAN"
Menurut Imam Ghazali, persahabatan itu harus dilandaskan dengan jiwa yang bersih.Malah, Rasulullah S.A.W pernah bersabda:”Tidak sempurna iman kamu jika kamu tidak mengasihi kawan lebih drp kamu mengasihi diri sendiri”. 

Kawan! Kawan ni seseorang yg bermakna dlm hidup selain family. Kdg2, kawan lah selalu nye jadi tempat luahan rasa dan berkongsi 1001 rahsia yg mungkin kite tak boleh nk share ngn family. 

Aku ade 2 orang kawan baik yg selalu berkongsi suka duka ngn aku. Name diorang Ayu and Asmaa'. Kiteorang mula rapat dari sekolah menengah hingga lah sekarang. Kiteorang memang rapat sgt and parents kami pon dh kenal. Sampai ade yg penah cakap, nanti naik pelamin same2 ye. heheh.. (In Shaa Allah, bila dah bertemu calon hati). Pernah jugak kami gurau2, Kalau masing-masing dah ade family and anak, kami nak jodohkan anak2 kami tu utk eratkan lagi hubungan kami. Cewaaahhhh, jauh pemikiran ye! Aku ni belajo pon lom abes. hehee. But like seriously, aku syg diorang ni. Moga persahabatan kami kekal hingga akhir hayat. Amin..





Sudah baca entry tadi? Sila ringankan jari jemari runcing anda untuk like dan komen ye.. terima kasih, sayang kamu semuaa...

Post a Comment

Komen, Jangan Tak Komen.. Thanks semua..

6 903 333 Doakan Miss Nurul Atikah Jadi Best Student:

Miss Aida Miss Aida said...

Hola Tikah. Moga persahabatan kauorang kukuh dan kekal selama-lamanya .:D Moga ukhwah diredhai oleh Allah :D Amin

AyuInsYiraH AyuInsYiraH said...

salam...ayu ade review blog awak...ni link nye..

http://www.ayuinsyirah.my/2014/02/review-follower-ke-2626.html

Nur Sakinah® Nur Sakinah® said...

Assalamualaikum dan singgah petang ahad...hebat Contest ni...InsyAllah nak join jgk...Gud luck yer..

Awan Samudera Awan Samudera said...

@Miss AidaHai miss Aida. In Shaa Allah. Salam kenal ye. ;)

Awan Samudera Awan Samudera said...

@AyuInsYiraHWsalam. Thanks sis Ayu for the review. Salam perkenalan. ;)

Awan Samudera Awan Samudera said...

@Nur Sakinah®wassalam awk. thanks. Awk pon join tauuu! Same2 kite memeriahkan segmen ni. hehe. ;)