Sign in

Thursday, May 22, 2014

4
Komen

Fenomena Running Man


Views

Hai.. Arini aku nak membebel pasal Fenomena Running Man (RM) yang melanda negara kite especially peminat tegar Korea. Ehh, jangan salah faham. Entry ni bukan nak kondem or kutuk RM ni sebab aku pon salah seorang peminat RM antara berjuta-juta peminat yang ade kat dunia ni. Yeahhh, kite geng! Hi-5!! hehe.. Jujurnye, aku baru je terjebak dengan virus RM ni. Sebelum ni aku tak paham knape la orang gelak guling-guling bile nengok cite tu. Sebelum jatuh cinta ngn RM, pernah terdetik gak kat hati aku, "Diorang ni dah buang tebiat ke hape duk gelak sorang-sorang. Best sangat ke cite tu. Macam tak best pon! Buang mase je nengok. Takde paedah. huh!" But then, lepas adik aku pakse aku nengok cite tu (lupe dh episod ke bape), aku terus jatuh hati. Semua persoalan aku dh terjawap and aku tarik balik komen negatif aku pd RM. Like seriously, cite tu memang best, lawak and kelako. Patut la diorg duk gelak kaw-kaw nengoknye. Skang ni dalam laptop dah penuh ngan episod Comedian Reality Show RM tu. Aku pulak yang duk gelak sorang-sorang nengoknye. hehe..


Klik and ZOOM

Bagi yang tak minat RM ni or tak minat cite Korea, kompem 100% korang akan geleng kepala and maybe dislike nengok kami gelak and ketawa sorang-sorang tengok Running Man ni kan?? So, jom la tengok same. Baru korang faham kenape kami gelak gitu. hehe.. Nasihat aku korang jangan la duk hadap cite tu 24 jam sampai tak solat, tak tidoq, tak makan, tak mandi and bla bla bla. Tak elok la gitu. hehe..




Dalam RM ni, aku paling suke JiHyo and Gary Oppa. Sbb diorang sweet sangat sangat. Masing-masing ade karakter tersendiri. Contohnye Gwangsoo and HaHa. Dua-dua ni kaki betrayer yang suke tikam kawan dr belakang. huhu. Tp ekceli sikap diorang ni la yg jadikan RM ni bertambah lawak. hehe.. Ok, dah penat bebel. Tengs spend time bace bebelan aku ni. Now, nak sambung nengok rewind Running Man pulak ye.. hehe.. BaiBai. 





Sudah baca entry tadi? Sila ringankan jari jemari runcing anda untuk like dan komen ye.. terima kasih, sayang kamu semuaa...

Post a Comment

Komen, Jangan Tak Komen.. Thanks semua..

4 903 333 Doakan Miss Nurul Atikah Jadi Best Student:

Niesa Niesa said...

dlm byk2 yg berkaitan korea RM ni la yg paling niesa suka..haha..bila stress boleh la layan kompom gelak x ingt dunia..

Awan Samudera Awan Samudera said...

@Niesabetol3! same la kite. kdg stress ngn esaimen. tp bile nengok telatah dlm RM ni kompem happy. hehe

Cik Awatif Cik Awatif said...

Kan..... RM ni best sangat.... mesti gelak guling2 kalau tengok.... :D

Awan Samudera Awan Samudera said...

@Cik Awatifye2 setuju! mmg konfem gelak guling2 klu tgok. ade je lawak spontan diorang. hehe