Sign in

Saturday, May 24, 2014

6
Komen

Ke Korea La Kite!!


Views

Anyeonghaseyo Bloggers!

Harini tetibe jari jemari gebu aku ni rase nak typing pasal Korea. Ehh kejap. Sape yang xsuke entry aku ni sile tutup telinga korang tapi pliss teruskan pembacaan eh. hehe.. Ok, bagi yg belum tahu, aku terminat drama Korea since zaman diploma dulu kala. Lebih kurang 5 tahun dulu. Mase first semester, kawan aku ajak nengok drama Korea Boys Over Flower secara berjemaah. Pastu terus aku jadi addicted. Lepas satu and satu episode aku khatam. Dalam kate lain, aku sanggup bersengkang mata nengok cite Korea 3-4 jam tapi xpernah pulak aku spend time cenggini kalu bab pelajaran. hahah! Dalam cite tu aku fall in love with watak Goo Jun Pya (Lee Min Ho). So, sebab tu la aku minat giler kat Lee Min Ho ni dari dulu sampai la skang. 

Ni muke Lee Min Ho dlm Boys Over Flower (2009). Rambut curl gitu. haha!

Ni plak muke Lee Min Ho dlm citer The Heirs (2013). Muke bertambah matang + ensem! hehe.

Sejak nengok banyak drama Korea ni, aku jadi makin minat ngan budaya, bahasa, makanan, tempat and orang Korea ni. Mase presentation BEL (English) dalam kelas pon aku ade present pasal ni. Tajuk pilihan aku ialah, My Favourite Korean Actor -Lee Min Ho ngn The Interesting Places in Korea. Ade la sikit bahasa Korea yang aku dah blajo mase nengok drama Korea tu. Skang ni pon aku ade simpan angan-angan nak pi Korea. Jom same-same ikot aku mengembara ke Korea:


1) Lotte World, Seoul

Lotte World ni " Perfect Place for Thrilling Entertainment Fun and Rides ". Kat sini ade banyak game yang super best! Contohnye Gyro Swing ngan Gyro Drop yang ber'altitude' 70 meter. Adventure tuu!

2) Teddy Bear Museum

Oh yeee.. bagi yang x tahu, kat Teddy Bear Museum tu ade dipamerkan Teddy Bear yang paling mahal kat dunia okeyh. Ni diaaa:




Ni la LV Teddy Bear (2. 1 million dollar). Eh kenape? Korang tak caye ke? Ok kalau tak caye ni buktinye. Klik SINI okeyh. 


3) Namsan Tower

Ade yg panggil N Seoul Tower and ade ugak panggil Namsan Tower. Namsan tu maksudnye "South Mountain" and merupakan landmark yang popular kat Seoul ni. For your info, kat atas Namsan Tower ni pulak ade Love Lock area tauu. Kepercayaan diorang; kalau love couple tulis name diorang kat padlock and gantung kat situ, hubungan cinta tu akan kekal. Tapi comel kan semua padlock cinta tu? Warne warni! 



Amacam, rase exited tak nak pi Korea? InshaaAllah, satu saat nanti pasti aku ke sane. Doa kan aku moga impian aku tercapai ye. hehe. Ok jumpe korang di lain entry. Daaaa..

Sudah baca entry tadi? Sila ringankan jari jemari runcing anda untuk like dan komen ye.. terima kasih, sayang kamu semuaa...

Post a Comment

Komen, Jangan Tak Komen.. Thanks semua..

6 903 333 Doakan Miss Nurul Atikah Jadi Best Student:

Asyiqin Marshgold Asyiqin Marshgold said...

Terasa nak pergi Korea jugakkkk ;) dah lama mengidam nak ke sana ...

Awan Samudera Awan Samudera said...

@Asyiqin MarshgoldSame la kiteee! hehe

Alynn Nyzaa Alynn Nyzaa said...

Lama tak singgah sini..
Peminat Lee Min Ho ye. Saya tak minat die, tapi drama yang dia berlakon saya suka. hehe..

Antara tempat-tempat tu kan, teringin nak pergi muzium teddy bear & Namsan Tower.. Ntah bila la dapat pergi.. Huhu..

Jemput singgah blog saya..
Thanks~

http://alynnnyzaa.blogspot.com/2014/05/cantik-tidak-lama-tampan-tidak-kemana.html

Zierwa Zainal Zierwa Zainal said...

hihi.. zz suke jgk tgok cite korea tpi more to game show la.. annyeonghaseyo.. hihi.. jom p bercuti ke korea sesama.. :)

Awan Samudera Awan Samudera said...

@Alynn Nyzaaye awk. hehe. btw thanks sudi singgah bace entry. ;)

Awan Samudera Awan Samudera said...

@Zierwa Zainalow,, sy lebih pd drama. klu game show suke running man tu je. Jom kite pi Korea! hehe