Sign in

Friday, June 20, 2014

0
Komen

Giveaway : Running Man T-shirt Original Made in Korea


Views
Klik SINI untuk join...

Annyeonghaseyo Bloggerista yang vavavoom!

Jom la kite pakat join GA dari Uzair!

Tarikh tutup penyertaan 30 June 2014

Hadiah-hadiah menanti anda:

Tempat Pertama : T-Shirt Running Man original made in Korea
Tempat kedua : T-shirt Running Man original made in korea
Tempat ketiga : T-shirt I Love Korea
Tempat keempat : Souvenir khas dari korea selatan
Tempat kelima : Souvenir khas dari korea selatan



Ok, jom same-same follow aku. Let's start our journey to KOREA!! yeeehaa!


First of all, aku nak promote kat korang semua, PAKEJ PERCUTIAN KOREA SELATAN anjuran http://www.uzairothman.com/ 


Nak tahu ape pekej menarik yang ditawarkan tu?? Korang boleh klik SINI untuk zoom entry tu..

Ok, jom teruskan lagi journey kite. Scroll down, down and down...


Untuk pengetahuan semua:

Pakej ini selama 7 hari 6 malam
 Travel Date : 17 – 23 April 2015 (7 hari 6 malam)
 Tempahan terkini : 11 orang
 Kekosongan : 9 orang
 Musim Spring


And and and the BEST part ever is, 
siapa yang tempah awal pakej percutian ini, anda akan mendapat harga yang 
SUPER RENDAH! 

MENARIK kannn??!

For your info, inilah pakej percutian ke Jeju Island dan Seoul yang TERMURAH yang pernah ditawarkan. So, tak rugi kalau korang join this package.  Berminat?? Ok, Anda boleh buat tempahan and beli pakej percutian yang super awesome ni di fanpage Uzairothman.com


PAKEJ TERMASUK:


  • Tiket penerbangan pergi & balik (Airasia KL – SEOUL / Not include Luggage)
  • Tiket penerbangan pergi & balik (Seoul- Jeju island with 15 kg luggage)
  • Penginapan di Jeju island & Seoul (Hostel/Dorm Concept)
  • Transport (subway/shuttle bus)
  • Airport transfer ke Incheon Airport
  • Makan seperti dalam Itinerary (Halal/Pork Free)
  • Tiket masuk tempat lawatan (seperti tertulis di Itinerary)
  • Tour guide (Malay/english)


PENTING ( MESTI BACA ):


  • Jadual itinerary boleh diubah mengikut kesesuaian masa dan tempat serta keadaan.
  • Pakej ini diuruskan oleh Uzair Othman atau tour guide under Uzair Othman.
  • Uzair Othman bukan travel agency, pakej ini berkonsepkan pakej murah dan backpacker.
  • Harga mengikut kadar semasa tiket kapal terbang.
  • Makan halal dan pork free.
  • Deposit bayaran RM 2000 dan bayaran penuh satu bulan sebelum travel.
  • Pakej berkonsepkan backpacker dan banyak guna subway/jalan kaki.
  • Penginapan adalah hostel/dorm (Bilik lelaki & perempuan asing melainkan family)
  • Boleh bawa beg tarik, tak ada masalah.
  • Jika beli flight sendiri, mesti sama tarikh dan waktu group ini.
  • Tidak akan bertanggungjawab atau bayar ganti rugi sekiranya ada pembatalan, perubahan waktu penerbangan, ataupun kelewatan.

ANTARA KELEBIHAN PAKEJ INI:

 Airport transfer disediakan untuk pulang ke airport incheon
 Shuttle bus dari Seoul ke Nami Island.
 Laundry, Iron, Dapur dan water dispenser (heater) di sediakan di hostel
 Tour guide berbahasa melayu/english
 Masa fleksible mengikut keinginan pelancong.
 Semestinya ada WIFI yang pantas !!!
 Tidak akan bawa ke kedai ginseng atau barang kemas.
 Tempah awal untuk dapat harga semurah ini.



HARGA PAKEJ (SEOUL + JEJU ISLAND)

RM 3750 per person (Penginapan dorm/hostel)
RM 4250 per person (Penginapan family room)
TAMBAHAN PAKEJ JIKA MAHU (Tidak wajib)

Luggage 20 kg = RM 140 per person (Flight KL-SEOUL pergi balik)
makan dalam flight KL – SEOUL = RM 35 (pergi balik)
Flight Insurance = RM 50

*Deposit bayaran RM 2000 Per person dan bayaran penuh sebelum 30 November 2014



Ingin sambung lawatan ke Everland Theme Park?

Pakej termasuk tambahan sehari penginapan, Lunch & Dinner, Tiket Everland dan Transport.

Tarikh lawatan anda akan menjadi seperti ini 17-24 April 2015 (8 hari 7 malam)
(TAMBAHAN SEHARI)

8 HARI 7 MALAM (JEJU + SEOUL + EVERLAND)

Penginapan Hostel : RM 4100 per person
Penginapan Family Room : RM 4570 per person
TAMBAHAN PAKEJ JIKA MAHU (Tidak wajib)

Luggage 20 kg = RM 140 per person (Flight KL-SEOUL pergi balik)
makan dalam flight KL – SEOUL = RM 35 (pergi balik)
Flight Insurance = RM 50

ANTARA YANG MENARIK:


Masjid Antarabangsa Iteawon

INFO: Masjid Antarabangsa Iteawon atau dikenali juga Seoul Central Mosque merupakan masjid pertama dan satu-satunya Masjid di Seoul Korea. Ia terletak di atas bukit, di kawasan kejiranan yang sibuk di Itaewon. Ramai penduduk akan melawat masjid ini pada hujung minggu untuk belajar tentang Islam. Kuliah boleh didengar dalam bahasa Korea, Bahasa Inggeris, dan Bahasa Arab. 


Pada tahun 1974, pembinaan masjid bermula dengan bantuan derma daripada negara-negara Islam. Di samping itu, kerajaan Korea telah menderma 5,000 meter persegi (5,3820 kaki persegi) tanah. Pada 21 Mei 1976, masjid telah dibuka.

Pintu masuk masjid ini dihiasi dengan jubin mozek biru. Tanda atas pintu masuk, yang ditulis dalam bahasa Arab, berbunyi seperti "Tidak ada Tuhan selain Allah, dan Muhammad adalah utusan Allah". Pada hari Jumaat, sehingga 800 jemaah memilih masjid ini untuk sembahyang Jumaat berjemaah. Secara umumnya, Masjid ini mempunyai seni bina Islam visual yang menakjubkan. (sumber: www.theseoulguide.com)



Aiskrim Turki Dondurma
INFO: Dondurma bermaksud "beku" dalam bahasa Turki. Ia juga adalah nama yang diberikan kepada ais krim di Turki. Dondurma biasanya dibuat oleh bahan-bahan seperti susu, gula, salep, dan mastic. Ia dipercayai berasal dari bandar dan kawasan di Maras dan sebab itu ia juga dikenali sebagai Ais Krim Maras(sumber: en.wikipedia.org)

Dondurma adalah lebih padat, lebih anjal dan lebih lambat untuk cair berbanding dengan ais krim Barat yang lain. (sumber: turkeyculture.org)

Kini, ais krim Turki Dondurma (Halal) sudah terdapat di Korea. Menarik kan?



Shopping di Gangnam Underground market sepanjang 400 meter !!!
INFO: Kebanyakan pelancong tidak pernah mendengar permata yang tersembunyi yang terletak di bawah kedai Terminal Bas Gangnam Express dan Jabatan Shinsegae yang dikenali sebagai Gangnam Underground market. (Sumber: www.mydestination.com)

Gangnam Underground market adalah tempat yang sesuai untuk mendapatkan barangan yang stylish tanpa perlu mengeluarkan perbelanjaan yang besar. Kebanyakan penduduk di sini menggelarkan tempat ini sebagai "Syurga 5,000-1,0000 won". Selain itu, terdapat banyak pilihan menarik dari pakaian wanita, pakaian kanak-kanak, kasut, perhiasan (1000 won dan ke atas), beg (biasanya bermula dari 10000 won), pakaian, dan pilihan pakaian casual-to-mature untuk lelaki. 
(Sumber: english.visitkorea.or.kr)



Upacara pertukaran pengawal istana
INFO: Terletak di utara Seoul, Istana Gyeongbokgung boleh dikatakan sebagai pusat budaya dan tradisi bangsa Korea yang terserlah dengan reka bentuk bangunan dan aktiviti kebudayaan.
Ia siap dibina pada tahun 1395, tiga tahun selepas penubuhan Dinasti Joseon sekali gus menyaksikan pusat pemerintahan dinasti itu bertukar dari Gaeseong ke Seoul yang sebelum itu dikenali sebagai Hanyang.

Upacara penukaran pengawal diraja merupakan antara acara yang mesti ditonton oleh para pengunjung. Dalam satu kaji selidik yang dijalankan pada hampir 2,000 pelawat asing oleh Kerajaan Metropolitan Seoul pada November 2011 mendapati acara tersebut merupakan antara tiga aktiviti paling menarik di Seoul. Ia diadakan di depan pintu gerbang utama setiap jam dari pukul 10 pagi hingga 3 petang. (Sumber: kosmo.com.my)


Bulgogi
INFO: "Bulgogi" merupakan salah satu hidangan yang paling terkenal Korea. Bulgogi kebiasaannya dibuat daripada kepingan nipis beef prime cuts. Daging tersebut diperap dengan campuran kicap, gula, minyak bijan, bawang putih dan bahan-bahan lain untuk meningkatkan rasa dan kelembutan itu. Daging perapan dipanggang dan dimakan bersama beberapa side dish seperti kimchi dan lettuce. (Sumber: www.thebulgogi.com)



Souvenir Korea yang murah

Ikan bakar Dongdaemun market

Berbasikal di Nami Island
 INFO: Pulau Nami terletak di Bangha-ri, Namsan-myeon, Chuncheon-si. Pada asalnya ia adalah sebuah Sungai Bukhangang yang terbentuk daripada pembinaan Empangan Cheongpyeong. Pulau Nami ialah satu  pilihan destinasi wajib terutamanya bagi pencinta dan peminat Drama Korea "Winter Sonata". Pulau yang digelar "Pulau Romantik" ini terletak lebih daripada 60 km dari Myeongdong. (Sumber: www.lifeinkorea.com)


Nasi Goncang @ Dosirak di Nami Island

Hello kitty cafe atau pun lepak di Toms cafe yang merupakan salah satu cafe yang banyak kucing di dalam nya.

Station Tv KBS !!

KELEBIHAN PAKEJ INI:


  • Airport transfer disediakan untuk pulang ke airport incheon
  • Shuttle bus dari Seoul ke Nami Island.
  • Laundry, Iron, Dapur dan water dispenser (heater) di sediakan di hostel
  • Tour guide berbahasa melayu/english
  • Masa fleksible mengikut keinginan pelancong.
  • Semestinya ada WIFI yang pantas !!!
  • Tidak akan bawa ke kedai ginseng atau barang kemas.
  • Tempah awal untuk dapat harga semurah ini.

Untuk tempahan dan sebarang pertanyaan:

Email : uzairblog90@gmail.com

Facebook : Uzairothman.com 


Menarik kannn??? Anda terpikat dan jatuh hati dengan tempat-tempat yang menarik kat Korea? InshaaAllah kalau ade rezeki, aku pon nak grab those awesome packages yang ditawarkan oleh Blogger Uzair tu and terbang ke bumi Korea. InshaaAllah, satu hari nanti.. ;) 

Korang peminat Running Man?? Peminat tegar drama Korea dan KPop?? Ha, ape tunggu lagi. Jom la join Giveaway yang super ohsem ni. Klik SINI untuk join. Gud Luck! Annyeong!!




Sudah baca entry tadi? Sila ringankan jari jemari runcing anda untuk like dan komen ye.. terima kasih, sayang kamu semuaa...

Post a Comment

Komen, Jangan Tak Komen.. Thanks semua..

0 903 333 Doakan Miss Nurul Atikah Jadi Best Student: