Sign in

Saturday, July 26, 2014

4
Komen

Boikot Produk Yahudi Langkah Yang Bodoh???


Views

"Boikot produk Yahudi ni satu langkah yang bodoh. Ekonomi kita jugak yang terjejas nanti. Anak2 muda negara kita yang hilang peluang pekerjaan. Lagipun berkesan ke kat mereka kalau kita yang boikot? Ramai lagi yang still pakai produk mereka, satu dunia" kata manusia yang 'bijak' pandai.

Maka tersebutlah sebuah kisah dimana Nabi Ibrahim dibakar didalam api yang amat besar oleh Raja Namrud. Melihatkan kejahatan Raja Namrud, seekor burung kecil oleh disebabkan rasa sayangnya kepada kekasih Allah Nabi Ibrahim, ia lantas mengambil air dengan menggunakan paruhnya yang kecil dan dititiskan keatas api yang besar itu. Perbuatan burung kecil itu telah ditertawakan oleh burung2 yang lain.

"Usahamu itu hanya sia2, api yang besar itu tak mungkin terpadam dengan setitis air itu", mereka mengejek.
Lalu burung kecil itu membalas, "Aku percaya bahawa Allah tidak akan menanyakan kepadaku sama ada api itu berjaya dipadamkan atau tidak, tetapi Allah pasti akan bertanya apa yang telah aku usahakan untuk memadamkannya."

Oleh itu, walaupun kita ini seumpama burung kecil tersebut, dalam usaha memerangi Yahudi laknatullah ini, 'siramlah walau setitis air' untuk memadamkan keganasannya. Carilah bukti dan saksi keprihatinan kita terhadap nasib umat Islam di hadapan Allah nanti. Jika ingin dibandingkan dengan pengorbanan nyawa oleh saudara kita di Palestin itu, apalah yang seksanya sangat untuk kita menahan diri kita daripada godaan seketul ayam goreng dan satu cup pepsi.Sumber: Copy Paste dari Rakan FB.. 

p/s: Tak dinafikan, memang kite tak mampu nak boikot semua barang or produk Yahudi 100%. Tapi sekurang-kurang nye kite cuba boikot walaupun 20%. RENUNGKANLAH...

SUMBANGAN ANDA BOLEH DISALURKAN KE AMAN PALESTIN : 

BANK MUAMALAT : 12070005133717,
BANK ISLAM : 12029010047880, 
BANK RAKYAT : 220806196922, 
RHB BANK : 21245760004907, 
MAYBANK : 562263010787, 
CIMB : 8600460353Sudah baca entry tadi? Sila ringankan jari jemari runcing anda untuk like dan komen ye.. terima kasih, sayang kamu semuaa...

Post a Comment

Komen, Jangan Tak Komen.. Thanks semua..

4 903 333 Doakan Miss Nurul Atikah Jadi Best Student:

Dayana Bahar Dayana Bahar said...

Jika ada makanan pengganti untuk produk tersebut... gantikanlaa.. usaha yang sedikit membuahkan hasil yang besar

Mimi Azirah Mimi Azirah said...

betul tuh..walaupun xsemua tp sekurg kurgnya kita cuba kan

Ahmad Zu Mal Md Rayi Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Sama2 kita berusaha agar ianya berhasil...

Kakashi KoNoHa Kakashi KoNoHa said...

Take a look at "Buycott - Barcode Scanner Vote" - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.buycott.android