Sign in

Sunday, September 13, 2015

3
Komen

"TUDUNG AIDIJUMA GIVEAWAY by ANIES"


Views
KLIK BANNER UNTUK JOIN

14/9/2015 - 24/9/2015

KISAH AKU DAN TUDUNG *(Maaf bagi penggunaan kata Aku)

Oklah, bagi menyempurnkan Giveaway yang aku join ni, aku nak citer sikit kisah aku dan tudung. Masa zaman sekolah dulu kala (Darjah 4 hingga Tingkatan 5), aku selalu pakai plastik keras kat dalam tudung. Reason? sebab nak bentukkan tudung tu biar nampak tegak jee bila angin tiup. Kononnnn laaaa. Padahal muka nampak makin boolat je bila pakai plastik tu. Hahaha. Eh ada yang idok tahu ke ghupe plastik tu? Alahhhh, plastik lutsinar yang korang buat cover assignment or buku skrap tuu. Gitu lah ghupenye... Tapi bila dengar ada yang kate pakai plastik tu kat kepala boleh sebabkan barah otak. Soooo, terus aku tak pakai. Tapi sekejap je insap, lepas tu bedal balik pakainye. haha. Masa tu, pemikiran aku, tak kan lengkap pakai tudung kalau tak pakai plastik keras tu. Tapi sekarang ni dah tak pakai plastik tu. Tinggal kenangan je. hehe

So, beralih pada cerita seterusnya. Bagi yang tak tahu, aku ni pengguna tegar Tudung Bawal. Aku bukannya gadis shawl sebab aku idok gheti nak pakai shawl. Walhal ade jugak lah rase nak pakai shawl tu. Tapi bila try memang tak menjadik walaupon dah gigih ikot tutorial, belit sana belit sini. Tapi at the end hancusss. hehe. Honestly, aku pernah pakai shawl sekali je seumur hidup aku. Tu pon masa pegi Annual Dinner masa zaman Diploma aritu. Masa tu budak kelas aku wajibkan semua girls pakai shawl malam tu (sebab nak nampak seragam). Then pakai lah jugak. Thanks kawan aku yang tolong pakaikan shawl untuk aku. hehe. Lepas dari dinner tu aku tak pernah pakai shawl dah. Bukan tak suka tapi seriously tak reti. Rasa lain je muka bila pakai shawl. Yelah maybe sebab tak biase.

Now, aku lagi suka pakai bawal. Dalam banyak-banyak jenis bawal, aku paling suka bawal Satin. Sebabnya bagi aku, kalau pakai bawal satin akan nampak efek slim kat muka (Hahaha, PERASANN... PADAHAL NAMPAK JUGAK BOOLAT). Lagi satu, senang sikit nak bentuk. Tapi aku pakai je semua jenis tudung bawal, asalkan bawal. hehe. 

Kat bawah ni antara artis yang aku suka dan minat dengan cara diorang mengenakan tudung. Cantik sangat.. Bagi aku, pakailah tudung apa sekalipun, yang penting menutup aurat. Seelok-eloknya dilabukan tudung menutup dada dan tak jarang.


Heliza Helmi
Yatt Hamzah
Diana Amir

Okaylah sampai sini coretan aku. Jom la join same giveaway ni. Klik banner je nak join.


Annyeong! 








Sudah baca entry tadi? Sila ringankan jari jemari runcing anda untuk like dan komen ye.. terima kasih, sayang kamu semuaa...

Post a Comment

Komen, Jangan Tak Komen.. Thanks semua..

3 903 333 Doakan Miss Nurul Atikah Jadi Best Student:

Nurfaezah Abdullah Nurfaezah Abdullah said...

suka tengok artis2 diatas bertudung. nampak lebih pretty bila mereka bertudung.

Khai♥Rin : anies Khai♥Rin : anies said...

assalamualaikum... terima kasih kerana sudi support n join GA sy... insya allah...ada rezeki pasti tak ke mana2...

terima kasih sekali lagi.

salam ukhuwah,
anies

Haslinda Hassan Ali Haslinda Hassan Ali said...

good luck